Organisatie en historie Jazz Reckheim

Little Dizzy Orchestra vzw

Jazz Reckheim is een initiatief van Little Dizzy Orchestra vzw, een muziekgroep uit Rekem. 

Little Dizzy verenigt jonge muzikanten met een passie voor jazz, blues, funk en popmuziek uit deze en vorige eeuw.
Jazz Reckheim 2019: The first edition

De eerste editie van Jazz Reckheim in 2019 vond plaats in de Oude God, een pittoreske horecazaak gelegen in het centrum van Oud-Rekem. In prachtig nazomerweer mochten de aanwezigen op de eerste editie kennis maken met onder meer het Onderduikorkest, Mosa Djezz en L'Equipe de Rêve van Jo Didderen.Jazz Reckheim 2021:

Een jazzevenement organiseren midden in een pandemie klinkt niet als een geweldig idee. In 2020 waren we dus genoodzaakt om onze organisatie uit te stellen. In aangepaste vorm kwamen we in 2021 terug: meer ruimte, meer muziek. Jazz Reckheim had immers het geluk dat de eerste editie al meteen was volgeboekt, waardoor we op zoek moesten naar een grotere locatie. Om die reden is Jazz Reckheim uitgeweken naar Sint-Pieter, de prachtige toegangsstraat naar het mooiste dorp van Vlaanderen.

Het podium werd onder meer ingenomen door Gushbe, Elien Stouten, de Ray James Big Band en het Ben Vanderweyden Quartet. Het was mooie mengeling van lokaal talent en professionele artiesten, allen met sterke en prachtige sets.

Jazz Reckheim 2022:

Coming soon!