Line-Up Jazz Reckheim 2023

Lady Linn & Her Magnificent Seven

Lady Linn aka Lien De Greef heeft ondertussen vijf full albums op haar naam staan. In de loop der jaren kon ze een gouden en platina plaat, 3 MIA’s & een Radio 2 Zomerhit aan haar palmares toevoegen en bewees ze meer dan ooit een vaste waarde in de Belgische muziekscène te zijn. Daarnaast is het ook al lang geen geheim meer dat haar unieke stem in alle mogelijke verschillende stijlen tot haar recht komt.  Dat bewijst ze nogmaals in haar nieuwe ‘trilogie’, een reeks van drie EP’s - ‘I’m Fine’, ‘Sea of Trees’ & ‘Nocturne’ - die elk hun eigen verhaal vertellen. 

Rode draad doorheen de 3 EP’s: haar diepe affiniteit met jazz, soul en dance. Live laat Lady Linn (zang & piano) zich zoals steeds omringen door haar fantastische en veelzijdige Magnificent Seven. The Magnificent Seven zijn: Filip Vandebril (bas), Simon Segers (drum), Yves Fernandez (trompet), Marc De Maeseneer (saxofoon), Frederik Heirman (trombone), Frederik Segers (gitaar).

Koop hier uw tickets.

Lucas Figueiredo Santana Quartet

Lucas Santana

Veelzijdigheid, energie en muzikaliteit kenmerken Lucas Figueiredo Santana (1993). Saxofonist maar ook klarinet- en fluitspeler, de jonge Braziliaanse muzikant gevestigd in Amsterdam heeft een unieke manier laten zien om zichzelf uit te drukken door middel van muziek, waarbij hij de Braziliaanse samba-jazz, Bossa Nova en Choro kruist met Jazz.

Als winnaar van Keep an Eye Records - 2020 en van Downbeat Magazine in de categorie Small Jazz Combo, is Lucas sinds 2015 gevestigd in Europa waar hij talloze kansen kreeg om het hoogtepunt van de muziek te ervaren en het podium te delen met vele grote muzikanten uit de Braziliaanse, jazz- en popscene.

In Nederland mocht Lucas onder andere spelen met de Dutch Concert Big Band, Jazz Orchestra of Concertgebouw, Four Tops and Temptations en het Metropole Orkest. Bij CvA Big Band kreeg hij de kans om te spelen met grote namen als Jasper Blom, Simon Rigter, Ferdnand Povel, David Linx, Dennis Mackrell en Alex Sipiagin. In zijn arrangementen en composities brengt hij zijn diepste muzikale gevoelens en emoties tot leven, die hij uitdrukt in verschillende muzikale settings, van jazztrio tot grote ensembles.

Koop hier uw tickets!

Anthe

Anthe

Met haar fluwelen stem, onbedwongen pianospel en een eigen verzameling van samples en prepared pianoklanken dompelt Anthe, singer-songwriter uit Bilzen, je onder in een hoopvolle droom.

Haar manier van spelen en schrijven is beïnvloed door haar klassieke muziekopleiding in haar jonge jaren. Een  onvoorwaardelijke liefde voor de akoestische piano is toen ontstaan. Haar opleiding aan PXL Music en aan het conservatorium te Gent, heeft deze klankwereld verrijkt met prepared piano en effecten. 

Dit met nog wat jaren ervaring (waaronder optredens op Gent Jazz, cactusfestival en het Depot) en een aantrekking tot Scandinavische muziek (denk aan Björk, Agnes Obel, AURORA) creëert Anthe een eigen sound met feeërieke melodieën en teksten over zelfontdekking en haar omgeving. 

Laat je meeslepen in zowel de intieme als intrigerende wereld van Anthe.

Koop hier uw tickets.

Isla van Hout Trio

"Isla Van Hout (1996) staat bekend om het combineren van haar liefde voor soul, gospel en popmuziek met haar jazz-roots. Waar ze dit eerder liet zien in haar band IKS, is deze combinatie dan ook het kernelement van haar eigen band. Het resultaat van deze reis en zoektocht is debuutalbum Bring It On: Een eigenzinnig album met eigen composities over het leven, hartzeer, de liefde voor een ander maar vooral voor jezelf.

Van Hout begon haar muzikale loopbaan op de kunsthumaniora Musart te Hasselt waar de liefde en interesse voor jazzmuziek bleef groeien. Daarom besliste Isla om haar studies te vervolgen aan het Conservatorium van Amsterdam. In juni 2020 studeerde ze daar summa cum laude af van de masteropleiding.

Ditmaal treedt ze op in trio formatie met Linus Eppinger (gitaar) en Lucas Figueiredo Santana (saxofoon). Een langdurige vriendschap en samenwerking geworteld in de jazz en blues.

Koop hier uw tickets!
Tritane
Tritane
Gipsy Jazz en de liefde voor meester Django Reinhardt liggen aan de oorsprong van het samenkomen van Tritane. Dominique, Rob en Tim zijn actief in verschillende projecten en dit, samen met hun uiteenlopende muzikale achtergronden, draagt bij aan hun unieke benadering van het genre.


Deze ‘melange’ wordt bovendien nog versterkt door hun specifieke arrangementen, originele composities, en het gebruik van niet zo traditionele klankkleuren. Tritane brengt Gypsy Jazz op hun eigen manier, en net dat maakt het spanned, verrassend en aangenaam luisteren.

Koop hier uw tickets!