Lucas Figueiredo Santana Quartet

Veelzijdigheid, energie en muzikaliteit kenmerken Lucas Figueiredo Santana (1993). Saxofonist maar ook klarinet- en fluitspeler, de jonge Braziliaanse muzikant gevestigd in Amsterdam heeft een unieke manier laten zien om zichzelf uit te drukken door middel van muziek, waarbij hij de Braziliaanse samba-jazz, Bossa Nova en Choro kruist met Jazz.

Als winnaar van Keep an Eye Records - 2020 en van Downbeat Magazine in de categorie Small Jazz Combo, is Lucas sinds 2015 gevestigd in Europa waar hij talloze kansen kreeg om het hoogtepunt van de muziek te ervaren en het podium te delen met vele grote muzikanten uit de Braziliaanse, jazz- en popscene.
In Nederland mocht Lucas onder andere spelen met de Dutch Concert Big Band, Jazz Orchestra of Concertgebouw, Four Tops and Temptations en het Metropole Orkest. Bij CvA Big Band kreeg hij de kans om te spelen met grote namen als Jasper Blom, Simon Rigter, Ferdnand Povel, David Linx, Dennis Mackrell en Alex Sipiagin. In zijn arrangementen en composities brengt hij zijn diepste muzikale gevoelens en emoties tot leven, die hij uitdrukt in verschillende muzikale settings, van jazztrio tot grote ensembles.